joi, 29 octombrie 2009

La ce am fi noi folositori

Ştiţi reclama aia cu un tip care-şi ţine nările strânse într-o menghină şi i-l eliberează nişte picături de nas? Dar pe cea cu femeia tristă şi constipată care-şi petrece ziua în baie, făcând mai nimic?
Sigur le-aţi văzut la televizor măcar de câteva zeci de ori.

Sigur aţi remarcat că, dincolo de stupiditatea scenariului, pe final se întâmplă ceva de-a dreptul ridicol: o voce disperată, piţigăiată, vă avertizează la limita inteligibilului că, dacă apar efecte neplăcute, trebuie să consultaţi medicul sau farmacistul dumneavoastră.

Aveţi aşa ceva?

Un medic şi un farmacist, numai ai dumneavoastră?

Noi credem că nu.

Mai credem că:

Lumea virtuală e suprasaturată de site-urile fabricanţilor de produse numite „suplimente alimentare” care se întrec să demonstreze că au găsit panaceul, remediul absolut, hapul bun la toate, care susţin că medicamentele de sinteză sunt periculoase, în schimb produsele de origine vegetală, animală sau minerală sunt exclusiv benefice, administrate în orice situaţie, oricui şi în orice cantităţi.

Există prea multe publicaţii de aşa-zisă culturalizare medicală care furnizează informaţii eronate despre diverse produse existente pe piaţă, autorii acestora fiind de cele mai multe ori doar cititori sau persoane neavizate. Aproape orice articol de acest gen este un pretext pentru publicitate mascată.

Într-un amalgam de pseudo-informaţie şi mesaj comercial, cel care are exclusiv de pierdut este consumatorul. Pierde bani, timp si, mai ales, sănătate.

De aceea, fără pretenţia de-a fi unici şi a-tot-ştiutori, ne propunem ca, împreună cu voi

- să ne reamintim că există o măsură în toate şi că a preveni este mai simplu decât a trata

- să ne reamintim că aproape toate moleculele devenite medicamente uzuale care se produc acum industrial au avut iniţial o sursă naturală sau măcar au fost inventate pornind de la modelul unei structuri chimice existente în natură.

- să înţelegem de ce e depăşită sintagma „terapii alternative” şi e de actualitate o alta – „terapii complementare” sau „asociate”

- să privim cu încredere lumea vegetală, ca pe cel mai generos depozit de substanţe benefice sănătăţii, mai ales în domeniul profilactic.

- să înţelegem cum interacţionează organismul cu principiul activ vegetal, când şi de ce sunt utile asocierile.

- să vedem când putem substitui medicamentul de sinteză cu un produs natural şi când trebuie doar să-l asociem pe cel de-al doilea, medicaţiei curente

- să vă informăm care este cea mai bună ofertă a pieţei de produse non-medicament, sub raportul calitate-preţ.

- să fim interactivi, răspunzând întrebărilor.

- să fim medicul şi farmacistul dumneavoastră pentru că asta suntem , de fapt: medic şi farmacist.

2 comentarii:

  1. Datorita faptului ca au inceput sa apara din ce in ce mai multe magazine online care ofera consumabile medicale si produse parafarmaceutice simnt nevoia sa impartasesc cu voi sentimentul de bucurie pe care il simnt datorita faptului ca insfarsit am gasit si eu un magazin virtual de acest gen cu adevarat serios si care dispune de o gama variata de produse parafarmaceutice si consumabile medicale de calitate,iar echipa acestui site este cu adevarat devotata si interesata de parerile clientilor eu am fost foarte multumit de serviciile oferite de ei,daca sunt persoane care au nevoie de consumabile medicale sau produse parafarmaceutice recomand cu multa placere compania Parafarmamed site-ul oficial este acesta
    http://parafarmamed.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. E desfiintata Flaviu,

    recomand http://farmaciasilva.ro/

    RăspundețiȘtergere